OPHØRSUDSALG: Grundet udsalget, skal der forventes noget længere leveringstid end normalt.
medlem af Forbrugsforeningen      hej@gugga.dk     +45 28301100
Trustpilot 9.8

Kay Bojesen

Filtre

Viser alle 18 produkter

Se 40/80/Alle

Produktkategorier

18 produkter

Kay Bojesen er verdenskendt for at skabe humoristiske og udtryksfulde trædyr med et glimt i øjet.
Bojesen blev født i 1886 og blev uddannet som sølvsmed og designer. Bojesen har skabt flere end 2000 kunsthåndværker, hvilket gør ham til én af 1900-tallets mest produktive kunsthåndværkere. Bojesen var i lære hos Georg Jensen og var derfor ligesom ham meget inspireret af funktionalismen.

Mere om Kay Bojesen

I 1919 blev Bojesen gift og fik også sin førstefødte søn, Otto. Sønnen Otto blev Bojesens kilde til inspiration – efter kort tid begyndte han nemlig at designe de første trædyr og legetøj, som senere kom til at danne grundlaget for hans karriere. Bojesen lod sig også inspirere af sin fader, Ernst Bojesen, som snittede træfigurer til lille Kay.

I 1930 blev den første serie af trædyr udgivet. Alle dyrene var designet ud fra en tanke om runde former og bløde kanter, da Kay var optaget af, at de skulle føles behagelige at røre ved. Kay Bojesen ønskede ikke at skabe tro kopier af virkelige dyr og dette ses tydeligt – dyrene er fantasifulde skabninger med udgangspunkt i barnets univers, hvor ”linjerne skal smile”. For Bojesen var det desuden meget vigtigt, at figurerne inspirerede børn til at lege med dem, hvilket viser sig i det enkle og solide design.
Kay Bojesens fantastiske evner som sølvsmed kommer særligt til udtryk i hans bestikkollektioner. Bestikserien til børn består af en kniv, ske, skegaffel, hankeske og en skubopper.